Новият треньор на Левски Николай Костов изказа своето възхищение спрямо професионализма, който демонстрират футболистите му по време на тренировките. Той каза, че е много оптимистично настроен относно бъдещето на състава.

„Наистина съм впечатлен от оптимизма. Не очаквах такъв професионализъм по време на тренировъчния процес. Бях чувал други неща за българските футболисти. Видях обаче други лица, други погледи”, отбеляза Костов.

Треньорът на „сините” призна, че се чувства много изморен, тъй като в последните денонощия е спал по четири-пет часа, за да се запознае добре с отбора, а и с предстоящия съперник Берое Стара Загора.

„Няма играч, който да не ме е разоравал. Може би вчера Огнянов не се представи, както искам, но се оказа, че момчето тренира с контузия. Така че нямам никакъв проблем. Има доста неща, които ме тревожат, а това най-вече са контузиите на футболистите ни. Професионализмът обаче ми вдъхва голям оптимизъм за бъдещето развитие на нашия отбор”, каза още Ники Костов.

Той не спести хубави думи по адрес на Берое. „Това е един добър отбор, който играе компактно. Треньорът им е много амбициозен. Този мач ще е нелек за нас. Ние имаме основни играчи, които са контузени. Арс ще играе, той заслужава такъв шанс, въпреки че не участва във всички упражнения, тъй като има проблем”, разкри Костов.

„Трябва да ми дадете един лист, за да ви обясня новата схема на игра. Това ще изисква много време. Няма как да го направим сега. Ние вече работим по този въпрос и по време на тренировките. Тези работи са сложни. Много информация влезе в главите на футболистите, аз се страхувам, че за това кратко време, те ще бъдат объркани”, коментира Николай Костов относно смяната на тактическата постройка.

Треньорът на Левски допълни, че някои от рокадите ще се видят още на мача в Стара Загора.