Наставникът на Ботев Николай Костов сподели впечатленията си от контролата с Поли Тимишоара, спечелена от пловдивчани с 4:1. Ден след спаринга с румънския елитен тим, който бе първи за "канарчетата" за годината, старши треньорът коментира пред клубния сайт представянето на неговите възпитаници, като обърна внимание на отделни елементи в играта на отбора:

"Старанието и дисциплината, които показаха футболистите бяха на много добро ниво. Имахме превъзходство през целия мач, което не ни се беше получавало в мачовете до този момент, въпреки че сега говорим за контролна среща.

Подобряваме играта в защита, във владението на топката сме по-убедителни, а в атака показахме повече креативност и разнообразие, от това, което демонстрирахме в края на есента. Като цяло мога да кажа, че има напредък в двете фази на играта и към момента се вижда резултат от работата, която вършим с футболистите.

Намираме се в подготвителен период и се стремим едновременно да вкараме отбора в добра кондиция и да градим стила на игра, който искаме да има Ботев.

Резултатите в контролите не са важни за отборите, които имат малко неща за изглаждане. При нас нещата стоят по друг начин. Ние имаме млади футболисти и резултатите са важни, за да могат те, както и целият отбор, да трупа увереност след неубедителното представяне през есента. Освен това нека не забравяме каква емблема носим на гърдите си. Резултатите, особено в международни срещи, защитават името на Ботев", заяви Костов.

Треньорът на Ботев коментира и представянето на младите футболисти, които съставляват повече от една трета от групата на "жълто-черните" в Анталия:

"Младоците се вписват много добре в отбора, но не искам да избързваме с хвалбите. Те се намират още в началото на своя път и тепърва трябва да се учат и да затвърждават добрите впечатления, които оставят засега. Длъжен съм обаче да ги похваля за старанието, вниманието и концентрацията, с които се отнасят към тренировъчния процес", сподели 53-годишният специалист по адрес на младата вълна в отбора на Ботев.

Костов коментира и тренсфера на Тодор Неделев, който се завръща в отбора на сърцето си под наем до края на настоящия сезон:

"Той имаше труден период в Германия и според мен той има нужда да съживи кариерата си и да я развива. Мисля, че Ботев е точното място да направи това, а същевременно в негово лице виждам точният играч, от когото се нуждаем в офанзивен план. Така че това е моментът, в който Ботев и Тодор Неделев могат да си бъдат взаимно полезни."