Новият силен човек в ЦСКА Емил Костадинов коментира ситуацията в клуба в специално интервю за Гонг ден след като президентът Александър Томов напусна клуба и му делегира функциите на президент.

- Господин Костадинов как се чувствате ден след като сте най-силният човек в ЦСКА?

- Както винаги. С колегите работим да изведем ЦСКА от това тежко положение и мисля че сме напът това да стане факт.

- Има ли някакво развитие по въпроса с дълговете?

- Мисля, че до 2-3 дни ще изчистим всички задължения към държавата.

- Вие като член на изпълкома мислите ли, че най-висшия орган в българския футбол ще остави ЦСКА в А група. Вчера президентът на БФС Борислав Михайлов, заяви, че има известни рискове за родния футбол ако това стане?

- Първо искам ЦСКА да излезе от това положение, със задълженията, които имаме. Да ги изчистим и едва след това ще имаме разговори с членовете на изпълкома и с президента Борислав Михайлов за да преценим, кое е най-правилното решение. Но ако изпълним финансовите критерии, не виждам причина да не останем в А група.

- Как се развива ситуацията с новия собственик на клуба? Разбрахме, че днес сте имали среща с индийски бизнесмени.

- Имахме одит от собственика на клуба – господин Митал. Това бяха негови пратеници.

- А ще бъде ли Константин Живаго новият собственик на ЦСКА?

- Не мога да коментирам.

- Паралелно с всички тези въпроси трябва да решавате и спортно-технически. Остава ли Стойчо Младенов треньор на ЦСКА? Говорили ли сте с него?

- Да, говорили сме. Като се върне от почивка ще му бъдат представени нещата такива, каквито са в момента, както и бъдещето на ЦСКА. И тогава ще мога да Ви отговоря на този въпрос.

- Притеснявате ли се от бягство на футболисти? Говори се, че при тези условия, голяма част от звездите са готови да напуснат.

- При кои условия? Нормално е да се спекулира в този момент. Но искам да успокоя всички, че до бягство, което е много грозна дума, няма да се стигне.

- Следите ли какво става и с феновете? Чували ли сте се с Димитър Ангелов-Дучето?

- Ние почти всеки ден се виждаме на стадиона. Нормално е феновете да искат да помагат на любимия си отбор и им благодаря за това.

- Вие лично усещате ли подкрепата им?

- Да, усещам я. Откакто съм в ЦСКА – от една година непрекъснато я усещам. Защото без публика просто няма футбол. За мен лично е напълно нормално феновете на ЦСКА да обичат своя клуб.

- По-тежко ли е сега на Емил Костадинов от преди?

- Ами винаги е тежко. ЦСКА е голям клуб с голяма история. И винаги е тежко да се работи в такива големи клубове, но ще се борим докрай.

- Кога ще бъде насрочено Общото събрание на клуба, на което ще бъде приет оздравителният план за ЦСКА?

- Има определена дата и мисля, че тя е 18 юни. Но това е събрание на акционерите, така че не съм запознат.

- Оптимист ли сте, че всичко в ЦСКА ще се оправи? Къде ще бъде ЦСКА догодина по това време?

- Ами отново на върха. Вижте какво, ЦСКА, както и всички клубове имат такива проблеми. Но дано ние направим така, че да няма други клубове с такива проблеми. Нека другите клубове имат предвид това и да не допускат подобни грешки. Да спазват сроковете, защото те са много важни. И изпълнение на задълженията към държавата.

- Вие лично къде виждате вината за този огромен скандал, който избухна? Феновете я търсят в Александър Томов, в Тодор Батков, в БФС?

- Искам да кажа истината. Управителният съвет на ЦСКА доста отдавна алармира Надзорният съвет и собственика на клуба за тези проблеми. Сега не искам да обвинявам никого, но не се взеха необходимите мерки навреме и това трябва да ни е обеца на ухото.