Георги Костадинов и Благой Макенджиев ще напуснат Берое, след като договорите им с клуба изтекат. Това ще стане официално факт в края на месеца. Новината бе потвърдена официално от старши треньора Петър Хубчев.

"Ясно е, че всеки ден се пише за Георги Костадинов. Той не е подновил договора си все още и по всяка вероятност няма да остане в Берое, тъй като не успя да се разбере с ръководството. Благой Макенджиев е другият, който също все още не е подновил договора си."

Костадинов и Макенджиев не успяха да се разберат с Берое, тъй като и двамата имаха завишени финансови претенции към клуба.

И двамата започнаха подготовка с Берое.

Сериозен интерес към 24-годишния Костадинов има от страна на полския Лех и турския Истанбул ББ, но до този момент няма нищо официално.

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев взе Макенджиев под Аязмото през лятото на 2013 година със свободен трансфер, след като напусна ЦСКА.

Благой Макенджиев успя да се наложи като титуляр в отбора през голяма част от изминалия шампионат и дори проби в националния отбор на България.

В заключителните мачове от миналото първенство обаче, той бе изместен от титулярното място на вратата на Берое от Илко Пиргов.