Треньорът на Ботев Пловдив Костадин Видолов поиска от своите футболисти пълна мобилизация за двубоя с Нефтохимик Бургас в събота. Наставникът на „жълто-черните” сподели очакванията си за сблъсъка, който е втори между двата тима в рамките на 35 дни. Той е убеден, че Ботев е по-класният отбор и трябва да го докаже на терена.

„С представянето си от началото на сезона направихме така, че всеки мач за нас да е като финал. Уважавам всеки отбор в групата, но смятам, че разполагаме с най-добрите играчи. Ситуацията наистина е много трудна за нас, но това е и шанс за футболистите. Ако успеем да се покажем като силен колектив и да спечелим промоция от това незавидно положение, всеки един от тях, а и отборът като цяло, ще израсне и ще заслужи уважението на хората”, заяви Коце Видолов пред клубния сайт.

„Сега ни очаква сблъсък с Нефтохимик – добър отбор, който скоро си тръгна с точка от Пловдив и е нормално това да им даде повече самочувствие и увереност преди мача в събота. За нас обаче победата е без алтернатива. Много е важно да настроим правилно психиката си. Искам момчетата да са търпеливи и готови за всякакво развитие на резултата. Задачата ни е да вкараме с един гол повече от противника и съм сигурен, че можем да се справим. В миналия мач направихме една грешка в защита и няколко пропуска в атака, което ни коства две важни точки. Затова в събота трябва да сме пределно концентрирани и същевременно спокойни във всяка една ситуация. Направим ли го, ще победим”, каза още треньорът на Ботев.

„Разбира се, че разчитаме и на публиката. Неведнъж съм казвал, че Ботев има страхотни фенове, пред каквито много футболисти мечтаят да играят. Сигурен съм, че и в този мач те отново ще бъдат с нас. Ботев е голям клуб, който в момента се намира в трудна ситуация. Искрено се надявам от мач на мач да напипваме верния ритъм и да се изправим на крака. Вярвам, че можем да го направим”, завърши Костадин Видолов.