Ръководството на Миньор Перник даде традиционната пресконференция преди подновяването на шампионата в А група. На събитието присъстваха изпълнителният директор на „чуковете” генерал Йордан Димитров, старши треньорът Стойчо Стоев, както и новият капитан на тима Костадин Марков. Втори капитани за пролетния дял на шампионата пък ще бъдат Янкович и Траянов, съобщи официалният сайт на жълто-черните.

„Дойде решаващият момент за всичко това, което започнахме на 12 януари с началото на подготовката ни”, започна изпълнителният директор на Миньор генерал Димитров.

„В неделя вече ще се види как сме работили всички - ръководство, треньори и футболисти. Излизаме само и единствено за победа, убеден съм в силите и възможностите на момчетата. Призовавам феновете и жителите на град Перник да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора. Доволен съм от подготовката, от работата на треньорите, доволен съм от новите попълнения. Важното е, че след подготовката няма контузени играчи. Всичко, което трябва го имаме - и като играчи, и като терен, и като фенове, и в неделя излизаме да бием Литекс и да покажем, че Миньор играе за честта си и за град Перник”, добави шефът на „чуковете”.

Генерал Димитров призна още, че няма притеснения относно главния рефер на двубоя Ахмед Ахмед: Не се притеснявам от съдиите, смятам, че ако Ахмед Ахмед покаже това, което умее, според мен ще стане добър мач. Реферът не трябва да показва пристрастия към единия или другия отбор, той трябва да свири това, което вижда. Според мен трябва да се спре с това излишно напрежение върху съдиите, те си имат организация, а нашата работа е да се трудим здраво и да побеждаваме”.

„Вторият полусезон трябва да бъде по-интересен, но е още много рано да говорим, тъй като мачовете все още не са започнали. Мачът между Миньор и Литекс може да се окаже решаващ за титлата, тъй като при евентуална наша победа и успех на Левски в дербито с ЦСКА, разликата между двата тима ще стане само две точки. Рано е да се коментира и кой ще е новият шампион на България, нека този, който заслужава най-много да вземе титлата”, завърши Димитров.

Новият капитан Костадин Марков също призна, че е останал много доволен от проведената подготовка и се надява тимът му възможно най-скоро да излезе от зоната на изпадащите: „И аз съм много доволен от подготовката. Надявам се този полусезон да е много по-добър от миналия, мислим само за мачовете и за измъкване от зоната на изпадащите. На отбор като Миньор определено не му отива да е на дъното на таблицата, затова всички трябва да работим здраво, за да постигнем победи. За мен е страхотна чест да съм капитан на отбор като Миньор, който е един от шестте най-големи тима в България. Иначе в съблекалнята аз не чувствам лентата, защото съм част от отбора, капитанът трябва да действа на терена. Всички се надяваме новите момчета в тима да се адаптират колкото се може по-бързо и още в неделя да се представят добре срещу Литекс. Срещу шампиона трябва да си гледаме само нашата игра и да направим всичко възможно да ги победим. Щом идваме на тренировките, значи имаме шансове да би бием, ако се страхуваме от тях, по-добре да не излизаме на терена”, каза Марков.