Отборът на Нефтохимик днес замина за Казанлък, където ще отседне на лагер преди утрешния сблъсък с отбора на Берое Стара Загора. Футболистите ще направят една тренировка на добре познатия терен на Розите, където се подготвяха през лятото, а в деня на мача ще проведе и тонизиращо занимание.

Според изпълнителния директор на шейховете Костадин Джамбазов, Нефтохимик има необходимия потенциал да атакува място в първата половина на таблицата, въпреки силните отбори и изравнените възможности в групата. Той смята, че отборът има добър колектив и футболисти с качества, които ще се доказват все по-добре в предстоящите мачове.

По повод наказанието от БФС Джамбазов смята, че то е тежко и сурово. Според него в агитката на гостуващия отбор е имало подставени лица, които умишлено са провокирали безредиците на стадиона.

От пресконференцията отсъстваше старши треньорът на Нефтохимик Валери Дамянов, който поднесе извиненията си на журналистите, но щастливо семейно събитие го възпрепятства да уважи брифинга. Той ще се присъедини към отбора направо на лагера в Казанлък.