Капитанът на Нефтохимик Коста Янев заяви в интервю пред БГНЕС, че няма вероятност да се завърне в ЦСКА. Играчът на "шейховете" се надява да продължи да защитава цветовете на тима от Бургас, който остана без голяма част от играчите си.

- Какво е положението в Нефтохимик. Доста играчи си тръгнаха от отбора?

- Положението е меко казано трагично. Няма какво да се заблуждаваме, не е цветущо. Нормално е играчите да си тръгват и да си търсят късмета в нови отбори. Всеки има право да намери щастие и аз им го пожелавам.

- Очаква ли се да има скоро нов спонсор за тима?

- Спекулира се доста по тази тема. Джамбазов (б.а. изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов) ни заяви, че може и да има, но вероятно това ще стане след празниците. Ще видим какво ще ни кажат на първата тренировка през Новата година. Аз лично не съм оптимист.

- Смяташ ли да останеш ли? Казват, че капитанът винаги последен напуска кораба.

- Още не съм разтрогнал договора си с отбора, а и нямам намерение да го правя на този етап. Ще чакам до последно да видя ще го има Нефтохимик или не.

- Има ли оферти към теб?

- Да, имам две оферти. Не мога да кажа имената на отборите, но само ще спомена, че едната е от чужбина. Все пак, още нищо не съм предприел и както казах чакам да видя какво ще е развитието с Нефтохимик. В крайна сметка си имам договор с този тим и не бързам да разтрогвам с тях.

- В отбора остава само един нападател – юношата на клуба Евтим Димитров. Има ли минимален шанс с Нефтохимик да подпишат нови попълнения или ще се разчита само на юноши?

- Не знам какво да кажа. Не искам да коментирам играчите, но е много възможно да има доста юноши.

- Какви са шансовете за оставане в "А" група?

- Минимални са, тъй като нямаме точки. Такъв е животът, попаднали сме на късата клечка.

- Възможно ли е Бургас да остане без отбор в "А" група. Как виждаш и шансовете на Черноморец за спасение?

- Бургас е голям град и хората тук обичат футбол. Ако ние не успеем, то дано поне Черноморец да се спасят. Пожелавам им го от сърце. Градът е красив, има страхотен стадион и трябва да има отбор в "А" група.

- Какво е отношението на Нефтохимик към Черноморец? Знаем, че бяхте изгонени от "Лазур" и играете мачовете си в Сливен.

- Нещата в този случай зависят от хора, които са по-нависоко в йерархията. Шефовете могат да коментират темата. Аз само мога да кажа, че не беше приятно да играем извън Бургас, но това е положението.

- Ти си бивш играч на ЦСКА. Коментарът ти за представянето на тима през този сезон?

- Да, бивш играч съм на този отбор и там имам много приятели. Не мисля, че отборът се справи много добре и определено има още какво да се желае. Надявам се да имат повече късмет и да се класират поне в тройката.

- Доста играчи се върнаха и май още ще се връщат. Ти лично мислил ли си един ден отново да облечеш червената фланелка?

- Не, че нямам желание, но не мисля, че това ще стане. Чест е да имаш място в ЦСКА и това са го разбрали повечето футболисти, които са минали през този отбор.

- Какво ще пожелаеш на феновете на Нефтохимик за Нова година?

- Да са живи и здрави и да не спират да подкрепят Нафтата. Дори ако се наложи и в "Б" група. /БГНЕС