Новото попълнение на Славия Милан Коприваров благодари на собственика на Левски Тодор Батков, че не му правил спънки тази зима, когато той напусна Герена.

"Ако зависеше от Станимир Стоилов и Наско Сираков, вероятно щяха да направят всичко, за да не играя повече футбол. Но благодаря на Тодор Батков, който ми влезе в положението и се разбра бързо с президента на Славия Венцислав Стефанов. Имах запитвания от доста отбори от А група, както и вариант да замина за чужбина. Но Венци Стефанов беше най-активен и направи каквото трябва, а аз не бях и свободен агент. Имах два варианта - да изчакам до юни, когато изтичаше договорът ми или да приема офертата на Славия. Не смятам, че щеше да се отрази добре на кариерата ми да не играя цяла година", разказа за премеждията си в Левски Милан Коприваров.

Той припомни, че историята с него и Емил Ангелов, които бяха изпратени да тренират с децата на Левски заради отказ да подпишат нови договори, се повтаряла и преди това в различни варианти с други играчи. Същото било отношението и към Илиян Стоянов, и към бившия капитан Елин Топузаков. Преди няколко дни обаче старши треньорът Станимир Стоилов обяви, че макар и да не е подновил контракта си, Игор Томашич ще играе редовно, защото е нужен на отбора.

"Явно Левски за едни е майка, а за други - мащеха. Но се радвам, че така се отнасят с Томашич. Игор е много добър защитник, много е добре за всички, че футболист с неговите качества дойде да играе в България и за България. Но вероятно различното отношение на шефовете се дължи на факта, че Томашич все пак е чужденец", обяснява Милан Коприваров.

Бившият футболист на Левски спаси „белите” от загуба в Стара Загора с гол в добавеното време, но признава, че Берое е клуб, който заслужава уважение.

"Хубаво е в Стара Загора да има отбор на ниво А група, защото това е град с традиции. Поздравявам ги за това, че оцеляха въпреки трудната ситуация. А проблемите на Славия с реализирането на головете се видя още в Турция, когато пропуснахме доста възможности. Лошо е, че ни напусна Здравко Лазаров, който може да реши всеки мач с един-единствен ход".