Футболистите на Черноморец Бургас, които имаха различни здравословни проблеми, от вторник се включиха в тренировките наравно със своите съотборници. Николай Кръстев, който получи тежка травма на ключицата, вече свали обездвижващата шина и започна да тренира с топка. Защитникът се подготвяше по специална програма по време на контузията си, което позволи да тренира почти пълноценно и в момента да се намира в отлична физическа форма. Още няколко дни са необходими на Кръстев за пълното му излекуване, но от днес той тренира със съотборниците си. Според самия футболист, той се чувства отлично и се надява съвсем скоро да може да играе в официални срещи.

От днес тренировки със съотборниците си започнаха още двама от контузените футболисти в отбора. Хектор Гонзалес е възстановен от разтежението, което го извади от строя за две седмици. Играчът е напълно готов и още тази седмица мениджърът Красимир Балъков може да го включи в групата за мача с „Ботев” Пловдив.

Подобно е и положението с Енис Хайри. Той претърпя операция на менискус и повече от месец се възстановява. Според медицинския екип на отбора, младият бранител е готов за участие в официален мач и неговото включване в групата за мачове на отбора е предстоящо.

Бразилският таран Дуду, който получи неприятна травма още в самото начало на двубоя в Сливен, също тренира с отбора. Той ще излезе в съботния мач срещу „канарчетата” със специална предпазна маска на лицето. Иначе той се чувства отлично и както във всеки мач, така гори от желание да отбелязва голове и на тренировките.

Фернандес все още чувства леки болки в глезена си и тренира на облекчен режим, но и при него нещата се подобряват с всеки изминал ден. Все пак той ще носи до края на седмицата шината на глезена си, след което ще започне постепенно раздвижване и натоварвания.

Според последна информация интензивният курс на физиотерапия, който преминава Матиас Морис в Германия, продължава успешно и играчът се чувства значително по-добре. Той ще остане там още седмица, след което ще се прибере в Бургас и ще тренира с отбора.