Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков заяви за Гонг, че работата по подготовката на терена на Националния стадионВасил Левски”, който ще посрещне утрешния двубой ЛевскиТампере, ще продължи и след вечерната тренировка на финландците.

„Продължава работата по терена на стадиона, а проблемът беше как да се съчетаят тренировката на финландците и отводняването. Стигнахме до компромис и работата с машината ще продължи след няколко часа, след като приключи заниманието на Тампере”, каза шефът по финансовите въпроси на „сините”.

Константин Баждеков заяви, че финландците са приели условието, ако отново завали, футболистите да излязат. Заниманието им ще се проведе само на едната половина на терена, за да бъде запазена тревата в добро състояние.

Делегатът на срещата Теодоридис от Гърция и главният съдия на двубоя Торстен Кинхьофер от Германия огледаха съоръжения и решиха срещата да се проведе на Националния стадион, вместо на „Георги Аспарухов”.

„Проблемът беше, че дежурният делегат иска да направи консултация с главния рефер и така да се прецени окончателно къде да се играе мачът. Решението обаче взе делегатът. Така че работата на съдиите беше да видят терена. Те се убедиха, че условията на Националния стадион са много по-добри”, каза Константин Баждеков.

„Билетите ще важат за съответните сектори, но за съжаление номерата няма да са същите. Надявам се привържениците да ни разберат и утре да подкрепят отбора. Номерацията на абонаментните карти обаче отговаря на местата на „Васил Левски”, допълни изпълнителният директор.