Кметът на Пловдив Славчо Атанасов обяви днес, че обявеният търг за концесията на стадион Пловдив е напълно безпредметен, тъй като процедурата винаги може да бъде атакувана.

Това е и причината тя да бъде стопирана докато спортното съоръжение не мине на 100% в ръцете на общината. Така конкурсът, който бе обявен от стария общински съвет, на практика няма никаква стойност.

Славчо Атанасов заяви, че ще настоява държавата да актува стадиона като общинска собственост и едва след това ще може да бъде задвижена процедурата от самото начало.

Това ще даде шанс на двете страни, които участваха в търга - Локомотив Пловдив и консорциум „Стадион Пловдив”, да коригират офертите си.

Според неофициална информация консорциумът, зад който стои бившият лекоатлет Атанас Търев, е предложил 21 милиона лева инвестиции за срок от две години, а офертата на Локомотив Пловдив е била с пъти по-малка.

„Ще участваме и в новия конкурс и се надяваме да го спечелим”, коментира генералният секретар на смърфовете Атанас Узунов.