Има вариант държавата да предостави стадион „Пловдив” за стопанисване на общината, тъй като Държавната агенция за младежта и спорта няма необходимите средства, за да го реконструира и поддържа. За целта обаче е нужно съгласието на МРРБ, чието становище се чака, съобщи областният управител Тодор Петков.

Областната администрация обаче ще сезира съда, ако общината даде стадион "Пловдив" на концесия, защото и държавата има претенции към собствеността на стадиона, уточни областният управител Тодор Петков. Според него обявяването на концесията е преждевременно, тъй като все още не е уточнена собствеността върху съоръжението.

Изборът на концесионер на стадиона е насрочен за петък. С акт за собственост разполага както Община Пловдив, така и държавата, за което се води дело в Административния съд, но все още няма становище.

Въпреки ситуацията, Общинският съвет през лятото на тази година взе решение за обявяване на концесия на стадиона. Ако обаче бъде избран концесионер Тодор Петков ще оспорва процедурата пред съда.

Досега единственият, който има намерение да участва в търга е собственикът на Локо Пд Галя Топалова.

Снимка на ст."Пловдив": clubs.bul-foot.org