Един час преди началото на двубоя Левски - Черно море мършав кон запуши кръстовището на бул. „България” с ул. „Граф Игнатиев” по посока на националния стадион "Васил Левски".

Каруцата теглена от споменатото добиче зави идвайки от старата телевизионна кула и пред очите на много полицаи и фенове конят се подхлъзна и падна. Ромите, които прекарваха радиатори и компютър върху тях, се опитаха да вдигнат животното на крака. Опитаха и с бой на коня, но той не мърдаше.

Феновете като видяха отношението към гърчавия кон побесняха и се нахвърлиха върху ромите. Само намесата на униформените предотврати саморазправа на уличното платно.

Много коли задръстиха кръстовището и се опитваха да минат , но каруцата и падналият  кон (на снимката) не позволяваха нормално преминаване. Животинката, явно недояждало си често, непомърдваше десетина минути.

След като го разпрегнаха от каруцата, то се изправи. Ромите успяха да изтеглят каруцата и пътя бе освободен. Феновете чак тогава се отправиха да гледат мача на шампионите с Черно море. И се чудеха как каруците завладяха и центъра на столицата.