Комисар Антон Златанов заяви в интервю за Дарик радио, че привържениците на Локомотив София са употребявали наркотици след края на мача срещу Берое, когато се стигна до сблъсъци между органите на реда и феновете на домакините.

„Стадионите не са място, където да се пуши трева, да се употребяват наркотици и т.н. Това е мястото, където се спортува и където ходят любители на спорта, а не на наркотиците. Част от лицата, които бяха задържани бяха видени да правят точно такива неща на стадиона. Тя трябваше да бъдат задържани и профилактирани, за да се види дали в тях има още наркотични вещества или не”, коментира Златанов.

„Първата част от задържаните лица, които възпламениха няколко димки, една от които хвърлиха на терена. Както знаете това също е забранено. Не биваше въобще да се стига до такива циркове. Дотам се стигна, тъй като по време на задържането голяма част от агитката на Локомотив започнаха да скандират и се опитаха да попречат на задържането на въпросните лица. За съжаление едно от задържаните лица наистина е инвалид, но категорично нито е бит, нито е удрян. Бременни жени също. Категорично отричам такова нещо. Единият, който се опита да противодейства на задържането блъсна наша колежка беше задържан. Беше с доста висок адреналин и се наложи четирима полицаи да го озаптяват Той дефакто нападна служител на реда по време на изпълнение на служебните си задължения”, каза още комисар Антон Златанов.