Левски продава най-добрите си футболисти. „Сините“ първо се разделиха с голямата си надежда – Антонио Вутов. Малко по-късно тимът от „Герена“ продаде Гари Родригес. Търси се отбор и на лидера Гаджев. Парите са кът, да не кажем, че ги няма.

Така стоят нещата, а в 12-та минута на контролата срещу Черноморец отборът на Тони Здравков губеше с 0:2. На трибуните в Созопол присъстваха около 1 000 зрители, част от които пристигнали за двубоя от София... Въпреки негативния резултат и смущаващите новини в „синия“ сектор - агитка не спря да пее. За тези, които поне малко познават Левски, причината е лесна за разгадаване. Публиката още помни елиминирането на ЦСКА за Купата.

В интерес на истината срещу „червените“ Левски не игра нещо особено, но на мускули продължи. Отборът се раздаде според скромните си моменти възможности и сега „бере плодовете“ на онази победа. Успех, който стопли онези по трибуните.

Христо Йовов и компания трябва да използват тази инерция. Само нея, защото друга очевидно няма. Левски се раздели със своя голмайстор, продаде и най-светлия лъч надежда, но все още има кредит на доверие.

То беше спечелено в мачовете срещу Ботев, Литекс, Лудогорец и най-вече, защото ЦСКА беше елиминиран. Директорът Йовов е прав, че премии във Вечно дерби не са необходими. Този мач ти дава десетина минути наслада след последния сигнал, които не можеш да си купиш с нищо.

Вчера Гари Родригес сподели в интервюто си пред Гонг, че точно победата над „армейците“ е най-скъпият му мач със „синята“ фланелка. Убеден съм, че това беше едно от най-слабите му представяния. Холандецът имаше далеч по-качествени срещи, в които заби страхотни голове, но ще помни емоцията от онези десетина минути пред Сектор Б след последното Вечно дерби. Този мач има различна цена и вероятно сегашните играчи на Левски вече са го осъзнали. Ако не са, значи наистина не стават за този клуб.

Ето още малко от думите на Гари след подписа на договора с Елче: „Агитката на Левски завинаги ще остане в моето сърце. Един ден искам да се върна, защото това е най-невероятната публика, която съм виждал до този момент през моя живот“.

Това каза Гари Родригес и си личеше, че му дойде отвътре. Трябва ли да се питаме, защо феновете спряха Батков в опита му да продаде крилото на Лудогорец? Този път не сочете с пръст „качулките“. Те постъпиха правилно и в полза на Левски. Примера дивисион е по-добра опция от местен опонент, който и без това е дръпнал с доста.