Преседателят на Тръст Синя България Васил Колев заяви, че организацията на феновете не е имала за цел да изгони Тодор Батков от клуба. Той коментира и промените със собствеността на синия клуб, както и резултатите от инициативата Левски е твой.

„Наясно сме с тълкуванията на собствеността, за сега виждаме едни физически лица, ако има скрита собственост, ние не може да я установим, ако се усети такова нещо, ще има проблем. За нас най-важно е, от гледна точка на Тръста – 2 неща. Първо планът, предложен вчера да се осъществи и да има четвърти голям собственик, спонсор и второ – присъствие на пети акционер. Ние държим много на това. Те ще бъдат гарант. Аз лично обаче останах с чувството, че има сериозна възможност феновете на Левски да бъдат изолирани от Управителния съвет на Левски. Бяха противоречиви намеренията. Но ние ще се срещнем с всички собственици и ще изясним това. На този етап смятаме, че за функционирането на Левски в управителното тяло трябва да има фенове, като активен участник“, започна Колев.

„Мисля, че инициативата Левски е твой приключи, но тя може да се трансформира“.

„Нашата цел не е била да изгоним Батков. Той сам обаче призна грешките си пред всички. Той каза, че е осъзнал, че се явява пречка за спонсори и инвеститори. Можеше още да е собственик на Левски, ако по-рано бе осъзнал грешките си. Но това е минало. Сега на дневен ред са новите собственици. Моето чувство е леко противоречиво. От една страна, съм оптимист, че може да потръгнат нещата. От друга страна, има едни противоречиви послания. Лично аз съм хвърлен и на една друга плоскост. Ще трябва да се доказват собствениците. Откакто Тонев дойде, нямаме успехи. Така че по-добре да бъдем леко скептични, за да може това да държи клуба в състояние на повишено внимание“, каза още Колев.