Преседателят на Тръст Синя България Васил Колев заяви, че синият клуб се бори за лиценза си, а трупа задължения. Това заяви Колев, след заседанието на Управителния съвет на Левски, на което именно Колев и председателят на Национален клуб на привържениците на Левски Владимир Владимиров подадоха оставки.

„Според рамката за приходите и разходите, имаме заложени 743 000 лева приходи за тримесечието и имаме преизпълнение 437 000 лева сме докарали в клуба. Естествено тази сума се дължи в голяма степен на кампанията Левски е твой“, започна Колев.

„Имаме интересна цифра от реклами повече от 47 000 лева. Това е добър резултат, независимо, че Левски е във втората шестица. Има увеличение от такси на детско-юношеската школа. От билети за мачове имаме 3000 лева по-малко от това, което сме очаквали. Смятам, че сме се справили горе-долу нормално“. 

„Разходите, заложили сме за първото тримесечие 2 370 000 лева от тях сме платили 1 900 000 лева. От тях 1 400 000 лева са стари плащания. Част от тях имат отношение към лиценза. Ние се борим за лиценза, а едновременно трупаме нови задължения. Само от заплати на първия отбор над 800 000 лева“, обясни тревожно Колев и направи следната разбивка:
„- 13 400 000 лева задължения 
-  5,6 милиона лева обезпечени задължения 
-  4,400 000 задължения към НАП, обезпечени, от тях очакваме да паднат 400 000 лева – спечелили сме едно дело
-  3,4 милиона е оперативният дълг, който е проблематичен. Той се формира от заплати, задължения за заплати към първия отбор и служители“.

„Има два начина да набавим тези 805 000 лева – Кампанията Левски е твой. Вторият вариант е да се опитаме да вземем спешен заем. Ще се опитаме в рамките на 2-3 дни да направим и други неща“.  

„Господин Батков изразява своята благодарност към дарителите, и паралелно с това се е случило нещо уникално - Левски вече има 598 акционери. Това е огромен успех, прозрачност, Левски е клубът с най-много акционери в България. Нещата са доста изчистени, уверихме се с очите си, проверихме всички заплати, и дори на персонала. Искаме днес да стигнем до левскарите с най-важното послание - да се види, че няма нищо скрито“, завърши Колев.