Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев даде специално интервю за Gong.bg, непосредствено преди контролата между Вихрен и неговия отбор. В него той отговори на актуални въпроси, свързани с промените, които вчера настъпиха в спортно-техническия щаб на пловдивския тим.

Г-н Динев, какво става в Локомотив? Феновете са в потрес от промените и се чудят, какво става с отбора. Бранко Милованович ли поема цялата спортно-техническа власт?

Да, Бранко поема цялата спортно-техническа власт в клуба. Назначих го, защото отборът играе добре, но не достатъчно добре, така, както искам аз, за да стигнем там, за където сме тръгнали.

Какво е положението с Неделчо Матушев?

Неделчо Матушев е човек от щаба, той е от треньорите, на които разчитаме от доста време. Бил е и старши треньор и не е бил старши. Надявам се, че ще остане като човек от щаба. Този път Бранко Милованович ще прецени, дали Неделчо ще остане.

За да стане ясно на феновете, Бранко Милованович ли е старши треньор на Локо Пловдив?

Не. Бранко ще направи спортно-техническата организация, а дали ще бъде старши треньор ще мога да ви кажа след края на контролата с Вихрен.

Много от феновете на отбора се питат, защо сега трябва да се случва всичко това?

Аз мисля, че моментът е нормален. Плюс това Бранко е бил близо до отбора и знае това, което се случва с него. Знае моментното състояние на нашите футболисти. Да ви кажа честно мене ме нервира това, че в Ловеч ние не си повярвахме, че можем да спечелим този мач. Ако някои хора приеха факта, че сме играли добре, но сме загубили срещу Литекс, то аз лично не можах да го приема по този начин.

Вчера за Дарик Милованович каза, че първо ще стегне дисциплината в отбора. Как да разбираме това му изявление?

Не мога да кажа какво ще прави, това си е негова работа. Може дисциплината да е добре, може и да не е. Не съм толкова близо до отбора, за да знам, каква е дисциплината. Не бих искал да я коментирам.

С това си решение накарахте феновете на Локомотив Пловдив да коментират случващото се, като при тях „ври и кипи”. Как ще ги успокоите?

Няма какво да ги успокоявам. Аз се опитвам да правя най-доброто за отбора и да може отборът да се сравнява с тях.

Някои от феновете мислят, че по този начин с действията си отклонявате въпроса с изграждането на модерен облик на стадион „Локомотив”. Какво бихте им казали?

Стадионът на Локомотив постоянно се оправя, но с бавни темпове. Знаете, че се опитваме да го градим, но всичко правя сам и никой не ми помага. Затова нещата стават бавно.

Какво е положението с легендата Христо Бонев? Защо го няма при отбора? Разбрахме, че си е тръгнал за Пловдив.

Христо Бонев е иконата на нашия клуб, той е легенда, той е човекът, който почитаме и за нас всичките е за пример. Аз лично нямам никакви проблеми с него. В Пловдив е, но спрямо мен няма никакви проблеми. Аз не съм се карал с него. Това мога да ви кажа.