Собственикът на Локомотив Пловдив Константин Динев коментира за Дарик радио последните събития около клуба, след равенството с Локомотив София. Той за първи път официално обяви за освобождаването на Неделчо Матушев от поста старши треньор.

„Неделчо Матушев е добър треньор, но в последно време изпусна съблекалнята” - заяви Коко Динев - „Работеше добре, когато владееше съблекалнята. В последно време нещата между него и играчите не се получаваха. Решихме със спортно-техническото ръководство да променим нещо в отбора след последните незадоволителни резултати и не добрата игра на отбора. Предложих на Неделчо друга работа в клуба, чакам от него отговор дали остава да работи с нас или ще напусне.”

Що се отнася до евентуалния заместник на Неделчо Матушев на поста старши треньор на Локомотив, Коко Динев заяви, че няма спешна нужда от нов наставник. В момента отбора си има треньор в лицето на Александър Николич, а спортният директор Бранко Милованович е натоварен със задачата да преговаря с няколкото кандидати за освободения от Матушев пост.

Сред възможните варианти е и споменатия от колегите от „Livesport” бивш наставник на Депортиво Ла Коруня Хавиер Ирурета. Има и българи сред вариантите за нов треньор на Локомотив Пловдив.

„Възможно е и испанец да е следващия треньор на отбора” - сподели Коко Динев – „Възложил съм задача на Бранко Милованович да проведе разговори с няколко човека, сред тях е и Хавиер Ирурета, с който Бранко се познава от престоя му в Испания. Още не сме решили дали новият наставник ще започне от лятото или в близките дни. Все пак първо трябва да сме наясно кой ще е и след това ще видим откога ще започне.”