Константин Динев е сигурният нов собственик на Локомотив Пд, призна самият той. Бизнесменът се е договорил по всички точки с Галя Топалова и остава единствено договорът между двамата да бъде подписан.

„Разбрали сме се с госпожа Топалова за абсолютно всичко. Остава само да сложим подписите си върху договора. Това ще се случи на 28 декември”, заяви Динев.

Той представи и щаба, с който ще работи в бъдеще. С ръководни функции в Локо Пд ще се заемат Христо Бонев и Атанас Узунов, а Едуард Ераносян ще помага на двамата, но е възможно да не бъде назначаван на работа, заради наказанието, което му бе наложено след допинг-скандала.

Динев заяви, че „Зума ще има тежката дума” по избора за нов старши треньор на „смърфовете”, като това почти сигурно означава, че това ще бъде Ясен Петров.

Бонев обяви, че целта пред отбора е оставане в А група, а от следващата година, тимът ще се бори за участие е евротурнирите.

Възможно е с идването на новата власт на Лаута трансферът на Даксон в Черноморец да бъде стопиран. „С Галя Топалова сме се разбрали тя да продаде Даксон, но ако договорът между двата клуба не е финализиран, може да спрем трансфера, тъй като искаме бразилецът да остане при нас”, заяви Динев.

В същото време Кодо Динев ще се оттегли от реалната власт във Вихрен Сандански и ще остави втородивизионния клуб в ръцете на негови бизнес партньори. Той не отрече възможността футболисти на Вихрен да преминат на Лаута. Това ще стане единствено, ако треньорите преценят, че имат нужда от тях.

Коко Динев не даде категоричен отговор дали ще вземе концесията на стадион Локомотив: „Все още съм неориентиран в новата обстановка. Не знам подробности по концесионния договор и не мога да кажа дали се интересувам от него. Със сигурност обаче ще направим всичко възможно и през пролетта да играем домакинските си мачове на Лаута”, завърши Динев.