Благодетелят на Локо Пд Коко Динев днес ще бъде в Пловдив и ще заведе там нов бразилски футболист, научи Дарик радио. Константин Динев ще се срещне с футболистите и спортно- техническия щаб. Той ще посрещне и нов футболист, който ще се появи преди тренировката на „черно- белите”. Засега се знае, че е бразилец и ще се опита да стигне до договор с Локомотив.

В същото време две от фракциите на феновете на Локомотив Пловдив, Napoletani Ultras Plovdiv 1995 и The Usual Suspects, пуснаха чрез официалния сайт на привържениците Lportala.net, декларация, в която се аргументират защо през новия сезон ще останат извън стадиона по време на мачовете на любимия им Локомотив. Публикуваме декларацията без редакторска намеса:

След като стана ясно, че любимият ни отбор отново ще бъде ръководен от Константин Динев, ние искаме да изясним нашата позиция и да разясним действията, които ще предприемем от тук нататък.

Ние като хора с принципи, вярващи силно в локомотивския дух и чистотата на идеята наречена Локомотив Пловдив, няма как да подкрепим този човек като благодетел на отбора. В медиите се пуснаха много клиширани и сладникави призиви за "обединения", "юмруци" и т.н. На нас ни е ясно, че това е елементарен PR осъществен от слугуващите на г-н Динев медии. Стигна се и до там, доказани локомотивци като Христо Златински и Рони Абушев, да не желаят да играят за любимия отбор, именно заради Динев.

Желанието ни е тази декларация да бъде кристално ясна и да опише точно вижданията и нам0ренията ни. Аргументите ни да не приемем Коко Динев като благодетел на Локомотив са следните:

- Динев вече е компрометирана личност в българското общество. Докато беше собственик на Локомотив името му стана символ на черното тото, уредените мачове и уговорките под масата.

- Дори и след последното събрание на акционерите проведено на 15.07.2013, акциите не са директна собственост на Динев, а на други още по-съмнителни личности, което говори най-малкото за нежелание за поемане отговорност и ангажимент към клуба.

- Да не забравяме как "милеещият" за Локомотив Динев взе със себе си почти всички играчи на отбора и ако не беше г-н Марешки изпадането ни беше сигурно.

- По време на предишното управление на Динев публиката на Локомотив се отдръпна от стадиона така, както никога преди не се е случвало заради дългата поредица странни резултати на отбора.

- По време на предишното управление на Динев хората се съмняваха във всеки един мач - стигна се до там, че честно спечелени мачове се коментираха като купени или наредени. И това ще продължи и занапред, ако Динев е собственик на клуба.

- По време на предишното управление на Динев дублиращият отбор на Локомотив изпадна от елитната група и вече две години не може да се върне там. Причините за това са ясни на всички.

- Юношите на клуба са тотално пренебрегвани и не намират никакъв шанс за реализация в мъжкия отбоp.

- По време на предишното управление на Динев на Лаута цареше невиждан организационен хаос.

- По време на предишното управление на Динев през Локомотив минаха огромно количество футболисти събрани от кол и въже, а школата остана на заден план. Тези, в които имаше футбол се продаваха при първа възможност. 
- По време на предишното управление на Динев дълговете на Локомотив не намаляха.
- Привличането на компрометирани футболисти със съмнителен морал.
- Редица уважавани фирми в България отказват да спонсорират Локомотив и да рекламират в клуба именно заради това, че клуба се ръководи от Динев.

- По време на предишното управление на Динев Локомотив "игра" финал за Купата на България. Това престъпление пред над 10 000 пловдивчани спрямо Локомотив не е забравено и никога няма да бъде забравено!

Това са само част от действията, които доведоха до това ние като организирани привърженици да сме твърдо против г-н Динев като благодетел на клуба. 
Поради това нашите знамена няма да бъдат на оградата на ст. Локомотив, а нашите песни няма да звучат по време на мачовете на отбора. На този етап ние ще протестираме извън стадиона, но начините и методите чрез които ще се борим срещу управлението на Динев ще търпят промяна във времето.
Неподвластни никому, никога!

Napoletani Ultras Plovdiv 1995

The Usual Suspects