Собственикът на Локо Пд Коко Динев изясни за Дарик радио и Gong.bg ситуацията около португалската звезда на тима Сержиньо, за който е постъпила реална оферта от китайски тим и според Емил Велев трябваше да пътува за Китай.

„Локомотив не продава Сержиньо, лаконичен е Константин Динев. След като ни бе отправена реална оферта за него от китайски тим, разговарях със спортно- техническото ръководство и старши треньора Емил Велев и решихме, че Сержиньо не се продава. Офертата за него бе примамлива, но аз приех доводите на Велев да не се разваля отбора, който градин от няколко години. Със Сержиньо в състава си Локомотив ще може да постигне целите, които преследва в първенството и в турнира за Купата на България, а главната цел е да стигнем до мачове в Европа, което е желанието и на нашите фенове. Надявам се и привържениците на Локомотив да оценят жеста със запазването на състава и да помогнат така, както само те могат на отбора в предстоящите тежки битки през пролетта.”

Коко Динев не пожела да уточни дали офертата за Сержиньо е била от китайския Жиангсу, където старши треньор е Драгомир Окука и с който тим Локо Пд завърши 2:2 в последната контрола в Турция.