Христо Златински и Юнес Бенжалюн ще продължат да играят за Локомотив Пловдив, след като се разбраха със собственика Константин Динев и старши треньора Емил Велев.

Двамата не пътуваха за лагера на тима в Австрия, защото се надяваха на трансфер в отбор извън България. Юнес си тръгна от Банско, дни след като се бе върнал, защото не издържал на напрежението в отношението на част от феновете към него. След продължителни разговори с Коко Динев той се е съгласил на поредно завръщане в Пловдив. Мотивът на собственика е бил, че по-важно от отношенията играч – част от публиката е състоянието на отбора.

За Христо Златински се заговори, че може да отиде в ЦСКА, или клуб от Китай, но след като Коко Динев е провел сериозен разговор и с него, то и той се е съгласил да остане в Локо Пд и да играе в Лига Европа.

Крайното решение за двамата е взето от Емил Велев, който е бил недоволен, че Юнес и Христо не са провели пълноценна подготовка с отбора. Велев ще прецени кога Златински ще е готов за игра, а Бенжалюн има да изтърпява наказание от още два мача, заради червения картон получен на мача с Лудогорец във финалната среща за Купата на България.