Собственикът на Вихрен Сандански и на столичния ресторант Кошарите Константин Динев се оказа и собственик на супер луксозен "Мерцедес СLK 230", откраднат в Испания и внесен у нас, съобщиха за БГНЕС от МВР.

 

Днес благоевградската полиция обяви, че служителите на Регионалното звено за борба с организираната престъпност са разбили част от международен канал за внос на крадени лъскави коли от Западна Европа в България, в който активно участие са вземали и трима митничари.

 

Доказано е, че мерцедесът на Динев е влязъл в страната през ГКПП-Кулата, обмитен е на Митница-Калотина и е регистриран в КАТ-СДВР с фалшиви документи - регистрационен номер и договор за покупко-продажба.

 

Чрез измамата не са платени митнически сборове в размер на 18 000 лева. Колата е задържана и в момента се намира в двора на Пето РПУ в София. Прибран от полицията е още един контрабандно внесен по същата схема лъскав автомобил - "Порше Карера 911". То се водело на името на К.П., който е сочен от полицията като мозъка на организирания престъпен канал, но по-късно е прехвърлено на друг.

 

Преписката е приключена и е изпратена в благоевградската окръжна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство срещу К.П. и трима митнически служители от Кулата и Калотина.