Собственикът на Локомотив Пловдив Коко Динев даде интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик, в което говори за обстановката в тима, както и слуховете за назначаването на бившия немски национал Томас Хеслер за наставник на отбора. Динев призна, че са водени предварителни разговори, но крайното решение ще бъде взето през зимната пауза.

„Обстановката в Локомотив е нормална. Готвим се за важен мач, тъй като изпуснахме доста по лесни двубои и сега няма да се предаваме. Мисля, че ще стане добър двубой. Доколко наказанията в Левски ще ни помогнат не знам. В Левски има много добри футболисти, които трябва да ги заменят”, заяви Динев.

Силният човек на Лаута коментира още и ситуацията с Едуард Ераносян, който също бе спряган за ръководен пост в Локомотив Пловдив, но в последствие бе наказан от ФИФА.

„За Ераносян не бяхме наясно колко дълго му е наказанието. Той не е бил назначаван в Локомотив, а просто ми помагаше на мен с идеи и виждания. Лично на мен като приятел. Изобщо не е било говорено за назначавания”, каза още собственикът на Локо Пд.

„Имаше разговори с мениджъра на Томас Хеслер, който е мениджър и на Лотар Матеус. Преговаряхме, но оставихме нещата за паузата в шампионата, за да видим къде ще бъдем във временното класиране. Той също имаше нужда от малко време. До есенния дял отборът ще бъде воден от Неделчо Матушев. Още в началото на сезона още афиширахме по-големи цели. Засега това не се оправдава, но се надявам отборът да заиграе, това което аз искам.”

„Знаете, че съм президент на футболен клуб в България от 8 години. На всеки трансферен прозорец привличаме 3-4 нови футболисти, предполагам, че и този път ще е така. В България трябва да се гледа малко по-позитивно на футбола. Говорят се само лоши неща за нас президентите. Не трябва да бъде така, а да се казва и нещо хубаво за нас, а не само най-лошото. Никой не казва евала”, завърши Коко Динев.