Собственикът на Локомотив Константин Динев се срещна днес с кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Предмет на разговор бе концесията на стадиона в парк „Лаута”.

На разговорите в общината присъстваха още административният директор Атанас Узунов, старши треньорът Христо Бонев и шефът на фирма „Елдорадо” Георги Дамянов, който извърши първоначалния ремонт на съблекалните и административната сграда на Лаута.

Двете страни са се споразумели да преразгледат условията по договора, който бе сключен по времето на Галя Топалова. Най-вероятно ще настъпят корекции в някои от финансовите условия, които концесионерът трябва да изпълни.

Общинарите в Пловдив са доволни, че според плановете на Коко Динев, бъдещият комплекс ще бъде доста по-спортен, отколкото този на Топалова, която бе замислила предимно търговски площи.

Кметът на Пловдив обеща, че общината няма да прави спънки на ръководството на клуба и ще подпише разрешително за стартиране на ремонтните дейности на стадиона.

Те ще започнат до десетина дни, като ръководството на черно-белите ще направи всичко възможно, за да изпълни изискванията на лицензионната комисия и стадионът да получи лиценз за следващия сезон. Двете страни се споразумяха да се срещнат отново следващата седмица във вторник.