Благодетелят на Вихрен Константин Динев отговори на журналистически въпроси преди мача с Рилски спортист в събота. Изходът от съдбовния сблъсък между “курортистите” и “скиорите” до голяма степен ще хвърли светлина върху ситуацията в дъното на класирането на “А” група. Победа на санданчани ще внесе необходимата доза спокойствие у отбора на Филип Филипов, докато успех на Рилецо до голяма степен ще възроди надеждите му за оцеляване предвид леката програма до края.

- Г-н Динев, как ще коментирате факта, че в предстоящия мач ще свири чужд съдия ?
- Трябва да кажа, че тази практика, наложила се в българския футбол напоследък, да се канят чуждестранни съдии, е порочна. Искаме да се развива нашенският футбол, но това няма как да стане, като същевременно игнорираме родните рефери. Иначе уважавам желанието на съперника да поканят рефер от чужбина и го приемам. Естествено, нямам нищо против румънския съдия, когото не познавам.


- Финал ли е мачът ви срещу Рилски спортист за този сезон?
- Категорично не, защото предстоят още пет мача, в които можем да трупаме точки. Просто срещата със самоковци е удобен момент за моите футболисти да се реабилитират пред местните фенове.


- Колко точки ви трябват до края?
- Ако говорим за това да съхраним мястото си в елита, считам, че още 3-4 точки ще свършат работа.


- В тази връзка притеснявате ли се за оцеляването на Вихрен в А група?
- Резонно е да не съм съвсем спокоен до момента, до който съществува теоретична възможност да изпаднем. Но пък не съм и толкова притеснен.


- Истина ли е, че преди месец сте скъсали оставката на наставника Филип Филипов?
- Филипов е твърде емоционален треньор и в един момент имаше такава идея за треньорска смяна. Фичо е в началото на треньорската си кариера и е твърде отговорен, което провокира готовността му да напусне. Аз като президент обаче съм убеден, че не е той виновен за лошата серия, която записахме през пролетта. Нашият наставник е млад и перспективен и считам, че го очаква добро бъдеще в треньорското поприще.