В края на миналата година в един български клуб се случиха интересни събития. За пореден път в последното десетилетие Локомотив Пловдив смени своя собственик. За втори път пък български бизнесмен оставя досегашния си клуб и се мести в Пловдив. След като това преди години стори Георги Илиев и изживя най-щастливите си мигове начело на Локомотив Пловдив, сега същото направи и Константин Динев. Досегашният собственик на Вихрен реши да смени Сандански с Пловдив и да се пробва да направи нещо голямо.

Изборът на Динев е повече от правилен. Сигурно е едно, че с възможностите, с които разполага и които не успя да развие във Вихрен, може да стори чудеса в Локомотив. В периодите между Георги Илиев и Коко Динев, Локомотив бе воден последователно от Александър Тасев и Галя Топалова. И при двамата обаче „черно-белите” не успяха да достигнат до нивата, които Илиев остави.

Сега положението е различно. Само за няколко седмици на Лаута си пролича подхода на Динев. В клуба бяха назначени хора, които са доказали, че могат да работят. Христо Бонев, Едуард Ераносян и Атанас Узунов притежават възможности, които биха били много полезни на Локомотив. Треньорът Наджи Шенсой пък показа, че от нищо може да направи нещо, а когато има в ръцете си тим с традициите и публиката на Локомотив може да стори чудеса.

До този момент Коко Динев бе един от множеството футболни президенти в България. Опита да преобрази Вихрен като докара куп скъпоплатени чужденци, които показаха, че не стават за нищо. Сега в Локомотив подходът трябва да е друг, а авторитетът на този клуб задължава да се работи професионално.

Няколко са отборите в България, които наистина могат да бъдат институция в родния футбол и които задължават с повече отговорности – ЦСКА, Левски, Ботев и Локомотив Пловдив. Коко Динев избра един от тези клубове, с които наистина да се инициализира в тази материя. Още когато се появиха информации, че Динев се е насочил към един от двата пловдивски гранда бе ясно, че футболните му амбиции имат развитие.

За да върне „черно-белите” на познатите от преди години нива е нужна много, ама много работа. Тя никак няма да е лесна и въобще не зависи само от финансите, които ще бъдат вложени. Цялостната организация в Локомотив е по-важна от всякога, защото в момента точките и класирането на отбора не отговарят на името (същото се отнася и за Ботев Пловдив).

Сега е времето, в което феновете на „смърфовете” могат да се успокоят и да подкрепят отбора, така както и футболистите са свикнали. Пролетта никак няма да е лесна, но мисълта за по-добро бъдеще със сигурност ще води Константин Динев и неговия отбор към покоряването на нови върхове.