Бранимир Ботев беше предложен за председател на Надзорния съвет на Левски. След като стана ясно, че днес формално на Общото събрание на акционерите Тодор Батков ще бъде освободен от поста, на неговото място най-вероятно ще застане именно Ботев.

Кой обаче е той?

Бранимир Ботев през февруари беше освободен от поста си на заместник-министър на туризма. Той е бивш председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България.

През 2012 година Ботев е бил член на Консултативния бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През същата година е членувал в Управителния съвет на „Деловая Русия“, а през 2008 година – в този на Националния борд по туризъм.

През 2007 година е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки. Година по-рано той оглавява родната асоциация на производителите, вносителите и търговците на алкохол у нас, а в периода 2002-2004 е председател на Надзорния съвет на винарска изба „Розова долина“, която се намира в град Баня.

Той е дипломиран магистър по Социология с профил "Социално управление" от Софийския университет. Специализирал е "Стратегическо управление и маркетинг" във Франция. Владее френски, английски, руски и арменски.