Председателят на фен клуба на Локомотив Пловдив Костадин Славов подаде оставка, това обяви самият той пред медиите в Пловдив.

Славов призна, че миналата седмица е имал среща с Веселин Марешки и босът на „черно-белите” го е накарал да агитира феновете да гласуват за него на предстоящите избори.

„В сряда преди представянето на отбора имахме среща с господин Марешки, заяви Славов. На нея той поиска от нас феновете на Локо Пд да гласуваме за него на предстоящите избори. Трябвало да накараме и семействата ни да гласуват за него. Аз му заявих, че не мога да направя такова нещо. Не искам привържениците на Локомотив да се делим по политически или каквито и да е принципи. Марешки  заяви на феновете, че ако остане доволен от изборните резултати ще продължи да финансира клуба, ако не, ще си тръгне.”

Славов призна и за опит за физическа разправа с него в понеделник. За това той е подал жалба в МВР.

„Обвиниха ме и във финансови злоупотреби, което е абсурдно, сподели Славов. С всички ръководства съм бил в добри отношения и съм държал на коректността ми с тях. Само ще припомня, че с мои средства откарахме екипите на отбора до Холандия за да не пропадне реванша с Витес и да извадят отбора от евротурнирите за 5 години.”