Дисциплинарната комисия не наказа на днешното си заседание Черно море и мачът от 20-ия кръг на „моряците” с Левски ще се играе на стадион „Тича”. След двубоя Черно море – Ботев треньорът на „канарчетата” Костадин Ангелов се оплака пред медиите, че е бил ударен от запалка. Инцидентът обаче не е описан в доклада на делегата.

„Ако се чувстваше засегнат, треньорът на Ботев е трябвало да сезира делегата, съдийската бригада, или направо Дисциплинарната комисия. Ако го беше направил, със сигурност сега щеше да има някакво наказание. Това обаче едва ли щеше да бъде лишаване от домакинство, а по-скоро някаква глоба за Черно море”, обясни говорителят на Дисципа Юри Кучев.

За сметка на това, смятащият се за жертва Костадин Ангелов бе превърнат в потърпевш от Комисията, която го наказа да не води отбора си в два мача и с 1000 лв. глоба. Ангелов е наричал съдиите Антон Генов и помощниците му боклуци, без да ги псува на майка, което е описано в доклада на реферите. Така, освен, че Ботев е лишен от домакинство за два мача, и неговият наставник ще почива принудително в две срещи.

Още трима от Ботев Пд отнесоха наказания за неприлични жестове – показване на среден пръст – Николай Манчев е глобен с 3000 лв. За втори жълт картон и съответно червен същият футболист отнася един мач наказание и още 300 лв. глоба. За обиди към съдиите съотборникът му Апостол Попов е наказан за два мача и с 3000 лв. глоба. Даниел Божков също от Ботев гори за една среща и има 250 лв. глоба.

Вратарят на Черно море Карамфил Илчев за червения си картон е санкциониран за един мач и 200 лв. глоба.

Левски и Локомотив Пд са глобени с по 1000 лв. за хвърлени предмети. Георги Петков и Георги Иванов от „сините” са наказани за мача с Локо Пд и трябва да платят съответно 1000 и 1500 лв. глоба.

Останалите наказания са както следва: Десислав Русев (Вихрен) – 1 среща и 250 лв., Еламе (Вихрен) – 1 среща и 1000, Любослав Митревски (Пирин) – 1 среща 300 лв., Костадин Марков (Миньор) – 1 среща и 250 лв.