Кметът на Пловдив Иван Тотев прие в общината новия собственик на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Градоначалникът поясни, че срещата, продължила 40 минути е била опознавателна.

“Запознахме се с намеренията на г-н Христо Крушарски за развитието на Локомотив Пловдив, които са много сериозни. Общината ще съдейства на клуба в три направления. В краткосрочен план се ангажираме да намерим терен, на който да тренира мъжкия отбор на Локомотив, който има проблеми с осигуряването на подходящо игрище и често води заниманията си извън града”, коментира Иван Тотев.

“В средносрочен план ще съдейства на Локомотив да вземе на концесия клубния си стадион в парк "Лаута". Вече имаше такава концесия на спортния комплекс, която обаче не бе подписана през 2012 година от тогавашното ръководство на клуба. В дългосрочен план ще потърсим общински терен за изграждането на подходяща база на Локомотив Пловдив”, поясни кметът на Пловдив. 

Той добави, че концесията на клубния стадион на "черно-белите" ще бъде в срок за 30 години. Тя предвижда да бъдат изградени разрушените трибуни, да се модернизира целия спортен комплекс, за да може на него да се играят мачове от евротурнирите. Предвижда се и построяването на хотел към базата. 

До 10 дни ще се проведе втора среща между Иван Тотев и Христо Крушарски. От Локомотив Пловдив са се ангажирали да представят проект за изграждането и модернизацията на стадиона. /БТА