Кметът на Петрич Велко Илиев заяви пред Дарик радио, че два обекта, които преди години са били апортирани към ПФК Беласица, чийто президент е Костадин Хаджииванов, за да бъде подпомогнат тимът, след това чрез умели юридически хватки са били приватизирани.

Популярният като Коце Маца футболен бос и общински съветник в южния град бе арестуван преди няколко дни в Солун.

В предаването „Пропаганда”, адвокатът на Хаджииванов - Иво Стефанов отрече да е имало подобна нечиста сделка, с която да са били присвоени тези обекти.

„Преди години решихме да подпомогнем футбола, тъй като градът ни е малък. Апортирахме два обекта (кооперативния пазар и ресторант „Яворите”) към футболния клуб. Хаджииванов беше много благодарен, само една година след това обектите, след няколко юридически хватки, бяха приватизирани и изкарани от футболния клуб”, заяви Илиев.

„Доколкото аз знам той има две преработващи предприятия, отделно се занимава с ресторантьорство, но през годините активно се занимаваше с внос и износ на тютюневи изделия. Медиите информират и за други негови дейности”, уточни градоначалникът.

„Той не е парадирал с нещо. Не съм убеден, че нашите власти не се интересуват от него, а съм изненадан, че арестуването му става след германско нареждане”, добави кметът на Петрич.

„Миналия мандат Костадин Хаджииванов беше активен, този мандат от 2007-а година, касираха изборите за общински съветници и ни предстоят нови такива, но вече не работеше с такава активност като миналия. Изразявал е своята позиция, предимно по въпросите на спорта”, добави Илиев.