Кметът на Монтана Златко Живков беше доволен след баража за място в А група с Поморие. Тимът от Северозапада победи с 2:1 и остана в елита, а градоначалникът призна, че е уморен след всички спортни емоции през сезона. 

Освен във футбола, общината инвестира в баскетбола и волейбола, където има също доста успехи. А миналия месец футболистите на Монтана изпуснаха да спечелят Купата на България във футбола. 

"Уморен съм от толкова мачове, от толкова финали, от толкова емоции. Хубаво е, че го взехме този мач. Ако бяхме вкарали по-рано, нямаше да треперим толкова. Все пак трябваше да кажа, че очаквах да останем. Не е толкова лошо, че победихме. Но ще има доста промени, няма да продължим така." 

"Този мач беше игра на нерви, не ми се иска повече такива баражи да играем. Винаги като сме влизали в А група, никога не сме изпадали веднага, за разлика от другите отбори, които са така." 

"Вчера имах среща с петимата национали във волейбола, при нас емоциите са една след друга. Самата издръжка в тази ненормална обстановка, чувам все думи за рестарт, все пак трябва да кажа, че потенциалът в България не е голям - като хора и специалисти", сподели Живков пред Дарик. 

Той сподели и какво му коства да издържа толкова много различни спортове. "По-леко и спокойно е като не развиваш спорта. Много общини обаче го правят. Само 20-30 души извън кметовете знаят какво е да се издържа спортен отбор", сподели Живков, след което говори и за новия наставник на футболния тим. 

"Категорично ще има нов старши треньор и много други промени, няма да се мъчим така. Имаме малко време, имаме няколко вариант, но просто в тези дни нямаше смисъл, той дори нямаше да може да се запознае с момчетата", сподели още кметът на Монтана, след което направи рекапитулация на спортната година. 

"Това беше една невероятна година, 95 години правим във футбола, стигнахме финал, който не спечелихме. Да видим дали ще съм пророк, но човекът, от когото имаме вероятност да вземем медал, е Ивайло Иванов в джудото и е от Монтана. Дано има и повече хора. Изключителна година за Монтана беше тази", сподели още Живков, който за финал сподели още, че очаква помощ от държавата за осветлението на стадион "Огоста". 

"Сега очаквам все пак държавата да изпълни ангажимента си за осветлението, както беше обещано на още други клубове също. Имаме проект, надявам се да стегнем осветлението и дренажа на стадиона", завърши Живков.