Литекс показа, че се намира в добра форма преди началото на пролетния полусезон и победи с 3:0 последния в класирането на А група Видима Раковски в приятелска среща.

Оранжевите доминираха по време на целия двубой на Градския стадион в Ловеч. В 20-ата минута Сандриньо подаде надясно към Емил Ангелов, който достигна топката на аутлинията, върна към Нифлор и той от един метър вкара във вратата на Иванов.

През първата част добри възможности за гол имаха Емил Ангелов на два пъти и голмайсторът Нифлор, а за гостите от Севлиево Мекиков можеше да изравни в последните секунди.

Второто полувреме започна силно за Литекс, като още в първата му минута Янкович стреля силно от точката на дузпата, резервният страж Абдиков изби право в краката на Ивелин Попов, който направи невероятен пропуск, стреляйки от няколко метра във вратаря.

Нови пропуски направиха Янкович, Крум Бибишков и Томе, както и Хазуров за гостите.

В 81-ата минута Уелингтом влезе с дълъг дрибъл отдясно в наказателното поле, върна към Янкович, който центрира и Бибишков от вратарското поле с много точен удар изпрати кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Видима.

Минута преди края Ивелин Попов центрира отдясно, премествайки играта отляво, където почти до аутлинията Томе я върна към връхлитащият Бибишков и той от метър на празна врата вкара втория си гол в мача.

Литекс започва пролетта в А група със сериозно изпитание – гостуване на водача ЦСКА на стадион Българска армия.