„Основните ни конкуренти за титлата са два – отборите, които са зад нас в класирането. Мисля, че те имат потенциала да се борят за титлата”, заяви един от най-опитните футболисти на Литекс Радостин Кишишев. „А като погледнем класирането това са ЦСКА и Черноморец”, добави националът след първата тренировка на ловчанлии за 2010 година.

„Четирите точки пред преследвачите ни са много добра преднина. Да се надявам, че ще можем да задържим позицията, на която се намираме и след края на втория полусезон. Основните ни претендетни са длъжни да заявяват на глас претенциите си за титлата. Може пък за тях нашата преднина да не е голяма. Миналата зима и ние бяхме на 5 точки от първото място и искахме да ставаме шампиони. Оказа се, че не е толкова лесно. Ние сме в най-добрата позиция да атакуваме първото място. Ние обаче не говорим за титла, защото 15 мача са и много и малко.”, каза още защитникът, който е българинът с най-голям стаж по терените в Англия.

„Лично аз много тежко преживях отпадането ни от турнира за Купата на България от ЦСКА. Не мога да кажа, че е за добро”, така коментира ветеранът възможността Литекс да се концентрира само върху една цел – шампионската титла. „Имаме достатъчно футболисти за да се борим и на двата фронта. За съжаление много рано отпаднахме от този турнир, който лично за мен е много сериозен”, добави лидерът на ловчанлии.

„Предполагам, че през пролетта първенството ще бъде много интересно. Няколко отбора в челото са събрани само в няколко точки. И всеки един от тези тимове има своите аспирации и претенции за челно класиране. А и отборите им като отбори не са лоши”, категоричен бе националът.

„Предполагам, че и в Литекс ще има нови попълнения. Това, че не са дошли още в първия ден на подготовката, не означава, че няма да се присъединят по-късно. А и все пак доколкото знам, трансферният пазар е отворен два месеца. Така, че при нас могат да се купят футболисти по-всяко време.Ако има добър футболист, който е свободен, защо да не се вземе”, каза Тинката.

„Починахме си добре. Събраха ни се около 28 дни. Аз поне отдавна не помня да съм имал толкова време за отдих. Сега се чувствам доста свеж”, завърши Радостин Кишишев.