Двамата бивши национали Радостин Кишишев и Ивайло Петков се завръщат в Литекс и ще играят за „оранжевите” през пролетния сезон, съобщават някои родни агенции, позоваващи се на информация от клуба.

Кишишев реши да напусне Англия и Лестър, където не попадаше и между резервите на „лисиците” през есента. Той имаше оферти и от други български клубове, но предпочете предложението на Литекс.

Петков, който игра 9 години в националния тим и участва на световните финали във Франция 1998 и Евро 2004 в Португалия, пък се завръща от Русия. Бранителят предпочел да се върне в Литекс пред офертата от Черно море. За последно той игра в руския Кубан Краснодар и бе дори негов капитан със сериозна заслуга отборът да се завърне в елита. Заради световната финансова криза обаче собственикът на Кубан освободи легионерите от тима и реши да залага само на руснаци.

Петков, който е роден в Долни Дъбник, е играл още за Чавдар (Бяла Слатина) и Спартак (Плевен), както и за турските Истанбулспор, Фенербахче и Анкарагюджю.