Най-опитният в състава на Литекс – Радостин Кишишев даде обстойно интервю за Гонг от лагера на лидера в А група в Атналия.

 

„С Партизан направихме един доста мъжки двубой, в който те бяха по-силни, играха по-добре и изглеждаха по-напред от нас в подготовката. Не знам дали и те са имали проблеми със снега като нас, но им отстъпвахме физически”, заяви игралият дълги години в Англия бургазлия.

 

„Да се надяваме, че следващите три двубоя ще бъдат малко по-добри от наша страна като игра. Нека светне червената лампичка на всеки един футболист в отбора да види, че можем да падаме и то да падаме с много слаба игра.”

 

„От Терек са гледали мача, за да имат впечатления от отбора на Литекс. Това, че съм им хванал окото, може да ме радва в личен план.”

 

„Не може да кажа дали отново ще играя в чужбина, защото никой не знае какво ще му се случи след три месеца. Освен това договорът ми свършва след три месеца. Тогава може и да се откажа от футбола, нищо не е гарантирано.”

 

„Не говорим за титла, защото миналия сезон по това време бяхме на пет точки след първия и си мислехме, че тази разлика е малка и ще сме шампиони, но те се оказаха много, дори се и удвоиха и накрая заехме незадоволителното четвърто място. Сега сме малко суеверни и не говорим за титла, но предполагам, че вътрешно всеки един желае титлата и я иска. Всички ние ще се стремим да запазим мястото, на което сме в момента.”

 

„Ние си купихме футболисти, когато трябваше. Няма смисъл на всеки три-четири месеца да взимаме нови играчи, които след това трябва да се сработват. Ако на пазара се появи някой класен играч, предполагам, че Литекс ще го вземе.”

 

„Страницата национален отбор не е затворена, но възрастта ми е такава, че на мен не се гледа в дългосрочен план. Ако треньорът сметне, че в някой мач, че мога да помогна, да се запълни някоя дупка, с голямо удоволствие ще отида. Все пак имам 80-90 мача за националния тим, в много малко от които съм се излагал. Аз съм гарантирана марка.”

 

„Жребият за Евро 2012 няма да бъде никак лек и вече знам заглавията „Изключително трудна група”, „Изключително трудно класиране” и т.н. Важното е България да направи добър отбор, за да се противопостави на лидерите в групата и да вземем колкото се може повече точки. Трябва срещу всички да излизаме на 100%, групата ще бъде много тежка.”

 

„Целите ми на този етап са свързани с шампионска титла, а на там не мога да коментирам, защото договорът ми изтича след шест месеца, не знам как ще се развият нещата. Както вече казах, мога да играя и още една-две години, мога и да спра с футбола след три-четири месеца”, каза още Радостин Кишишев пред Гонг.