Педро Жулиао Азаведо Жуниор или просто Кишада. Бразилският нападател на Лудогорец остана встрани от прожекторите този полусезон за сметка на своите сънародници Шоко и Марселиньо. Кишада тихо и полека продължи своята работа на терена и извън него, за да влезе на смяна срещу ЦСКА и да бъде в основата на изравняването на резултата. 26-годишният футболист се представя изключително силно и на подготовката на отбора преди подновяването на шампионата и дава сериозна заявка за борба за титулярното място с Емил Гъргоров и останалите нападатели.

„Все още търся идеалната адаптация в България. Старая се да направя най-доброто, за да съм в най-добра форма. Имах различни проблеми, с които ми се налагаше да свикна. Това е напълно нормално. Един от най-големите проблеми беше храната. Сложно е, защото успяваме да ядем много спагети. Тук ми липсва фасулът и един специален тип месо, който се приготвя там“, зака Кишада.

Той призна, че тази година за първи път е видял сняг. „Със сигурност беше първия път. Никога не съм си представял, че ще видя сняг през живота си. По отношение на студа съм виждал и по-зле, но се свиква. Когато се върнах януари в България видях, че целия терен е в сняг, тогава си помислих, че няма как да тренираме на това игрище, но се излъгах. Точно по средата на терена в снега се тренира“, допълни бразилецът.

Футболистът заяви още, че в началото е имал проблеми с езиковата бариера, но благодарение на преводачката Диляна е научил доста от българския език.

„Преди да дойда в България не знаех абсолютно нищо. Не съм я търсил и на картата. Стана много бързо. Бях в Брегантино. Разбрах, че се договаря нещо същата седмица, в която ми казаха, че ще идвам. Два дни по-рано разбрах. В петък имах мач, а събота пътувах за България“, сподели Кишада.

Той разказа и за живота си в Бразилия. „Роден съм в град, който се казва Сенадор Помпео. Като много малък отидох да живея в град Кишада. В Бразилия е често срещано футболистите да използват прякори имената на градовете, от където са. Сега считам, че съм от Кишада, защото целия ми живот е минал там. Само майка ми и баща ми, както и единия ми брат не са от Кишада. Като цяло сме четири момчета и три момичета в семейството. Най-малкия, който е на 17 години. Вече тренира професионално в отбора от Кишада. Ще успее да направи кариера. Имам и двама племенници на 7 и на 9 години, които също са талантливи и тръгват по този път“, заяви още футболистът.

Кишада призна, че е имало два момента, в които е бил най-щастлив. „Първият момент е, когато реализирах първия си гол за Лудогорец. Това беше в Каварна срещу Видима. Вторият момент е голът ми срещу ЦСКА последния кръг. Той беше важен за мен, защото по-малко намирах място в състава и по този начин мисля, че успях да се докажа. Желанието на всеки футболист е да бъде титуляр. Аз не се съм по-различен от останалите и искам да съм титуляр. Все още не е дошъл момента за това. Имам нужда от напредък в работата и тренировките. Знам, че не съм това нито което треньора е очаквал, нито аз съм очаквал да покажа. Всичко ще дойде по естествен начин и ще бъда резултат от работата ми“, заяви кариоката.

Оказа се, че Кишада е вдигнал сватба в паузата на първенството и се е оженил за дългогодишната си приятелка Синтия Нара. Той призна, че именно на нея би подарил фланелката, ако Лудогорец стане шампион.

Със съдействието на HUVEPHARMA