Бившите съотборници от Локомотив Пд Кирил Котев и Иван Пасков влязоха в директна връзка в ефира на Дарик радио и Гол линия. Футболистът на ЦСКА бе убеден, че неговият тим ще спечели дербито на 21-я кръг срещу Локомотив Сф. От своя страна играчът на столичните „железничари” сподели, че се надява неговият тим да спечели, но не скри, че второто място в първенството би било задоволително за отбора.

Двамата играчи си припомниха дните, когато спечелиха титлата с Локомотив Пд, бившите съотборници бяха на едно мнение, че може би някой ден биха носили отново екипите на Локомотив Пд.

Кирил Котев: Напълно съм сигурен, че ЦСКА ще спечели. ЦСКА е най-големият дразнител в България и всеки отбор скача срещу него с пълни сили. Радостно е, че в последния мач показахме добра игра.

Иван Пасков: Надявам се нашият отбор да спечели, но най-важното е да стане хубав мач. Шансовете за титлата са минимални, пък и ние такива цели не сме си поставяли. За нас е по-важно да се класираме за евротурнирите. Ако продължаваме да губим точки като в последните кръгове, всичко може да се случи, изобщо обаче не искам да си го помислям. Отборът на ЦСКА, може и малко да е, но е по-добрият отбор. Аз мисля, че второто място ще е доброто като класиране за нашия отбор.

И двамата играчи бяха запитани за разликите между сегашните им клубове и тима на Локомотив Пд.

Кирил Котев: С Локо Пд бе по-трудно да станем шампион, без да омаловажавам направеното от ЦСКА, но все пак нека коментираме това, след като вдигнем титлата.

Иван Пасков: И двата отбора са много различни. И двата тима са с много силни футболисти. Мисля, че тогава в Локо Пд играехме най-добрият футбол в България. Разликата е в това, че с Локо Пд бихме ЦСКА и Левски, докато с Локо Сф все още не можем да го направим.

Кирил Котев: Мисля, че ако ми се гласува доверие, нито отборът нито треньорът ще съжаляват за това, че съм на терена. Конкуренцията в тима ни е много голяма, във всеки един мач трябва да се доказваш.

Играчите споделиха, че ако някой ден съдбата им поднесе тази изненада и двамата биха играли отново за Локомотив Пд.

Кирил Котев: Някой ден, ако ми е писано може и да се върна в Локо Пд. Имам много хубави спомени от този тим.

Иван Пасков: Предполагам, че ще завърша кариерата си в този отбор, все пак аз съм вече на години. Винаги бих се върнал в Локо Пд, там съм изкарал може би най-добрите си дни там.