Футболистът на Левски Седрик Бардон е пред трансфер в кипърски отбор, научи Гонг. Кипърците са готови с оферта към сините и френския халф.

Играчът отказва да се върне при шампионите, след като бе изгонен кръг преди края на есенния дял на първенството. Той има договор до юни 2009-а година, но няма намерение да го изпълни.

Бардон се опита да си намери тим във Франция, но фактът, че трябва да плащат за него трансферна сума, кара отборите да са внимателни с оферти към него.

В интервю на 1-и януари за френски сайт, Седрик казва, че иска да напусне Левски и България, за да търси нови предизвикателства, защото у нас е спечелил всичко.

Според информация на Гонг, кипърският тим искащ Бардон е Апоел Никозия. В момента този тим е втори в класирането на шест точки след водача Анортозис. Апоел има 28 точки от 8 победи, 4 равни срещи и 2 загуби.

Кипърският отбор през лятото бе на подготовка в България и игра в Правец контрола с Левски. В нея участие взе и Седрик Бардон.

Отборите от Острова на Афродита по принцип не дават големи трансферни суми за нови играчи, а плащат добри заплати на футболистите. Именно искането от Левски на трансферни суми за Телкийски, Йовов и Топузаков, спря Арис Лимасол да ги привлече, въпреки желанието на треньора Михай Стойкица.