Полузащитникът Кевин Бру даде обширно интервю пред официалния клубен сайт, в което заяви, че отборът е готов за първия си мач в шампионата срещу Славия. „Сините“ са домакини в най-старото столично дерби, което ще се играе в събота от 16,15 часа.

- Кевин, треньорът Антони Здравков каза, че зимната подготовка ще бъде тежка за футболистите. Такава ли бе всъщност?
- Така е, беше трудна и тежка. Но това е много добре за нас. Такъв тип занимания ще ни подготвят физически много добре за мачовете от първенството. Мисля, че сме готови за първия сблъсък със Славия.

- За първи път водиш подготовка с този треньор. Как ти се видяха тренировките?
- Бяха полезни във всяко едно отношение. Понякога в контролите играехме добре, понякога не толкова, но това е нормално за такъв период. За съжаление не успяхме да спечелим нито един двубой.

- Защо Левски не успя да спечели нито една контрола и всъщност важни ли са резултатите от тези мачове?
- Правеха се много рокади в състава, едни играеха едно полувреме, други през второто, влизаха доста млади футболисти. Нямаше постоянен състав.

- Какво трябва да подобри Левски в играта си, за да се представи по-добре през пролетта?
- Знам, че много се критикува отбраната, но тя се прави от целия отбор, а не само от онези четиримата отзад. Затова и всички трябва да бъдат винени за играта им в защита. Именно това трябва да подобрим.

- Как усещаш играта на отбора в момента?
- В последната контрола срещу руския Урал имахме трудности през първото полувреме, но през второто се представихме на доста по-добро ниво. Направихме много хубави неща на терена. Надявам се следващия мач да играем още по-добре.

- В Левски бяха привлечени няколко нови футболисти. Как те се вписаха в отбора?
- Те са доста перспективни момчета. Говорим си, нямаме проблеми с тях. Мисля, че имат добри качества, за да помогнат на Левски.

- С кой от тях се сближи най-много?
- С Аймен Белаид, но това е нормално, защото той е французин и говори моя език. С него и Туре сме най-близки. С Белаид сме живели на едно и също място в Париж. Познаваме се от много години. От деца сме заедно.

- Валери Божинов и Рафаел Бастос се открояват като имена и визитки...
- Мисля, че са много добри играчи и съм сигурен, че ще ни помогнат през сезона.

- Предстои първият мач за пролетния сезон срещу Славия. Твоите очаквания?
- Отборът е готов за този сблъсък. Надявам се на успех и единственото нещо, което очаквам, е победата.

- Последният мач на Левски срещу Славия на Герена завърши доста болезнено за всички левскари...
- Да, знам какво е станало, знам как е завършил мачът и колко болезнено е било за всички, които обичат Левски. Но това е в миналото. Сега е нов сезон. Трябва да победим. Ние не трябва да търсим реванш. Станалото - станало. Няма как да има реванш за изгубената титла. Това е нов двубой и трябва да победим.