Шампионът Лудогорец се наложи трудно с 2:1 над Ботев в мач от 9-ия кръг на А група. В герой за домакините от Разград се превърна румънецът Клаудиу Кешеру, който отбеляза и двата гола за победителите. Точен за „жълто-черните“ бе Лъчезар Балтанов.

Така „орлите“ се изравниха по точки с лидера Литекс на върха в подреждането. Двата тима имат по 18 точки, но ловчанлии оглавяват таблицата заради предимство в прекия двубой.

Старши треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян направи няколко промени в състава си в сравнение с предишния двубой от шампионата, като сред титулярите на шампионите лишеше името на юношата Венцислав Керчев, който записа своя официален дебют за „орлите“.

Първата интересна ситуация в мача дойде пред вратата на домакините, когато Александър Колев пробва късмета си с удар от около 23 метра, но топката премина покрай левия страничен стълб на вратата.

Постепенно футболистите на Лудогорец взеха нещата в свои ръце и на свой ред започнаха да организират опасни атаки към противниковата врата. В 12-ата минута Клаудиу Кешеру имаше шанс да стреля към Виктор Голас, но ударът му бе слаб и не затрудни стража на гостите.

Само три минути по-късно обаче, румънският нападател на домакините се реваншира по най-добрия начин, откривайки резултата в мача. След центриране от фаул, Гомес игра колебливо и вместо да улови топката реши да я боксира, което се оказа фатално. Коженото кълбо попадна право в краката на Кешеру, който с лекота я прати в мрежата за 1:0. Това бе трето попадение за румънския нападател с фланелката на българския шампион.

Футболистите на Ботев трудно стигаха до нещо интересно пред вратата на Борян с изключение на няколко далечни и слаби удари. В 28-ата минута Кешеру имаше още един отличен шанс да се разпише, но този път ударът му по диагонала бе спасен от Виктор Голас. Малко по-късно вратарят на гостите отново трябваше да се намесва и то отново след удар на румънския голмайстор на Лудогорец.

Пет минути преди края на първото полувреме стражът на домакините Милан Борян получи травма в опита си да спаси изстрел на Лъчезар Балтанов. Вратарят показа, че желае да бъде заменен, но в крайна сметка доигра полувремето. 

Втората част бе далеч по-интересна, като гостите от Пловдив показаха зъби, създавайки няколко интересни положения пред вратата на Лудогорец. Първата дойде в 55-ата минута, когато Милен Гамаков затрудни максимално Милан Борян, който въпреки травмата си от първата част продължи двубоя.

Канадецът успя да избие изстрелът на младежкия национал в корнер, след който обаче Ботев изравни резултата. След центрирането от ъгловия удар, Лъчезар Балтанов бе оставен без опека в наказателното поле и без особени затруднения с глава се разписа. Веднага след гола за Ботев, Алекс Колев можеше да огорчи за втори път домакините, но този път топката срещна тялото на защитник в зелено и опасността бе предотвратена.

В 69-ат минута отново Колев се оказа на стрелкова позиция, но и този път късметът му обърна гръб. Само две минути по-късно Александър Колев стреля в гредата, след като шутира отбитата топка от вратаря Аргилашки, който в крайна сметка замени Борян.

Футболистите на Лудогорец все пак показаха характер и успяха да вземат своето в 84-ата минута. След добра атака отляво, топката бе пратена към Вандерсон, който от дъгата на наказателното поле стреля силно, Голас се намеси, но изби коженото кълбо отново в краката на Кешеру, а румънецът за втори път не сгреши.