Мартин Кавдански бе поредният футболист на Локомотив Пловдив, който бе поканен от феновете на отбора на традиционните срещи между играчи и запалянковци. Мартин направи солидна подготовка, увенчана с мач с екипа на Зенит и добра форма, демонстрирана в първите два пролетни кръга. Защитникът бе избран и за играч на мача в срещата с Черно море. Традиционната анкета на фенския сайт определи като победител Мартин Кавдански с 26%, пред Златински с 24% и Сержиньо с 13%.

На срещата Кавдански разказа за кариерата си на футболист дотук – как след като не е поискал да подпише на 18 години първи професионален договор с Левски, е отишъл на проби във френския Метц и играейки там две години е научил френския език, който сега му позволява да си говори на френски с останалите от защитата на Локо Пд – французите Флориан Лучини и защитниците Джереми Родригес и братята Юнес и Самир Бенжелюн.

„Много съм доволен от проведената преди няколко часа среща с феновете”, сподели за Gong.bg Мартин Кавдански. „Беше ми приятно да се срещна и да си поговоря с нашите фенове. Поговорихме си много време и си казахме откровено много неща. Зададоха ми нормални въпроси.”

„Впечатлен съм и от пожеланията им към мен. Пожелаха ми да спечеля Купата на България още тази година, да играя добре и да ме извикат в националния отбор и след време отново да поиграя зад граница в някой добър чужд отбор. Благодаря им.”

Кавдански разкри, че на картичката, на която всеки поканен футболист пише пожелания към феновете е написал, че благодари на истинските фенове, каквито са тези на Локомотив, за това, че подкрепят отбора не само в добри, но и в трудни моменти.

„Нашите фенове са такива”, категоричен е Мартин. „Те са с нас винаги. Независимо дали бием в даден мач или губим. Те обичат истински отбора и футболистите, които играем за Локомотив Пловдив.”

Феновете останаха доволни от казаното от Кавдански на срещата. Той им обеща, че отборът ще се постарае да не губи точки в мачове като този във Варна. Мартин увери феновете, че в отбора има разбирателство между българите и чужденците. Не пропусна да си спомни и за мача, който игра за Зенит и за вълненията му по време на двубоя и след него.

Кавдански обеща, че няма да има в събота никакво подценяване на Сливен и Локомотив ще търси задължителна победа.

Феновете го изпратиха с бурни аплодисменти в края на срещата, а Кавдански се ръкува с всичките в залата и им благодари за вниманието.

Ето и мнението на Алис Аведикян, фенка на Локо Пд, която подкрепя отбора навсякъде в България и присъствала на срещата с Кавдански: „Направи ми огромно впечатление Мартин. Само как спокойно разговаряше с нас. Отговори на всички зададени му въпроси. Благодари ни на всички за вниманието и направи нещо, което досега на тези срещи никой не беше правил. Мина и се ръкува с всеки фен поотделно. Впечатлена съм. Много е интелигентен и срещата му с феновете, според мен мина много добре.”