Мартин Кавдански разтрогна с Локомотив Пловдив по взаимно съгласие и даде интервю за Gong.bg,в което той говори за семейството „Локомотив” за благодарностите му към собственика на тима, към старши треньора и най- вече към феновете на тима, които са го приели радушно на Лаута. Мартин сподели ,че остава с най- добри чувства към всички от Локомотив, с които е работил.

„Днес разтрогнах с Локо Пд по взаимно съгласие, потвърди новината Мартин Кавдански. Решението ми не бе плод на емоции. Просто го обмислях дълго време. Разговарях със собственика Константин Динев и му благодаря за проявеното от него разбиране- да прекратя договора, от който имаше още време до изтичането му. Просто той направи жест към мен. Затова едно голямо „Благодаря!” от мен към него. Господин Динев много милее за клуба и иска винаги отбора да побеждава. Само за 5 минути се разбрахме. Той ми заяви,че за него най- важното е моето развитие и няма да ме спира. Аз съм роден 1987 година и още съм млад. Играл съм две години в чужбина и искам пак там да играя. На този етап нямам отбор, засега почивам. Готов съм да изслушам всички предложения към мен.”

Веднага с напускането на Мартин се заговори,че едва ли не Емил Велев го е освободил, сред катобил направил същото с футболиста и в Славия, преди да отиде в Локо Пд. Ето истината от Мартин:

„Разговарях с Емил Велев и той ме разбра, заяви Мартин. Няма нищо вярно, че Велев ме гони, както е лъжа, че ме е изгонил преди време от Славия. Там въобще двамата не се засякохме. Велев дори говори с президента да мога да се разделя с клуба по взаимно съгласие. Благодаря му.”

Най- емоционален при благодарностите Мартин Кавдански бе към „черно- белите” привърженици.

„ Голямата ми благодарност е и към феновете, които ме приеха в тяхното семейство, наречено „Локомотив Пловдив”, искрен бе Кавдански. Когато дойдох тук в Пловдив наистина бях впечатлен и това ми направи голямо внимание, че всички на Лаута са като едно голямо и задружно семейство. Това го няма никъде другаде, където съм бил. Подкрепата на феновете е безрезервна. Благодаря им и им пожелавам да вървят напред сплотени отбор и фенове.”

Много са хубавите спомени за Кавдански откакто е дошъл в Локомотив. Няма да забрави атмосферата на Лаута, мача, който изигра за Зенит, преостъпен от Локо Пд по време на лагера в Марбея. Факт е, според него,че се е разбирал с всички в Пловдив.

„Тръгвам си с най- добри чувства, категоричен е Кавдански. Оставям приятели и благодаря, че има място, където мога да се върна един ден. Аз вярвам на думите на собственика, че, ако не успея да направя трансфер, то мога да се върна и още пролетта да играя с „черно- белия” екип. Успех на Локомотив!”