Бившият международен съдия Димитър Димитров – Каубоя заяви, че се съмнява в истинността на компрометиращите записи, притежавано от Христо Ристосков.

Според Димитров, Ристосков е използвал случая за лични цели и вместо да следва първоначалната си идея - да помогне да се изчисти корупцията от играта е отказал да предостави записите на медиите.

„Не съм докрай убеден в автентичността на аудио и видео материалите на Ристосков”, каза Каубоя в предаването „Ринг свободен” по „Ринг ТВ”.

Димитров добави и че има информация, че Ристосков вече е показал записите на президентите на БФС и ПФЛ Борислав Михайлов и Валентин Михов и Михайлов лъже,а ако твърди, че не го е гледал.

„Прокуратурата в случая е с вързани ръце, тъй като записите, които са направени са от тип нерегламентирани. Може само да се започне разследване”, каза Димитров

„Застанахме зад него и се съгласихме да бъдем лице на неговата кампания за чисти ръце във футбола, за изчистване на футбола от корупционните практики.

„Ангажирахме се да бъдем лица на такава кауза и аз заставам зад такава кауза, но се оттеглям зад каузата Христо Ристосков – разчистване на лични сметки.”

„Бяхме с него, докато не започна да шикалкави и не отказа да предостави записите. Подигра се с всички, които му повярваха, докато осъществи личните си интереси и отказа да предостави записите.”, каза още Димитър Димитров.

Момчил Врайков и Красимир Йосифов също казаха, че се чувстват предадени от Ристосков и са огорчени от решението му да скрие записите.