Административният директор на ЦСКА Димитър Димитров-Каубоя също изрази съжаление след решението на мнозинството от клубовете да не се променя броя на участниците в професионалния футбол. „Повечето от клубовете резистираха една идея, която Валентин Михов се опитва да прокара доста години. Това е да се редуцира броят на отборите в А и Б група с оглед това да се създаде по-класно първенство и отборите да си вдигнат класата. Така може да повишим интереса към българския футбол. Посредствеността доминираше и взе връх в гласуването и не се прие един нов революционен формат на А и Б група”, каза Димитров.

Бившият рефер коментира и идеята на Митко Събев за създаването на нова Висша лига. „След заседанието Митко Събев сподели идеята си за нова група с мен и представителя на Литекс Трифон Попов. Остана да помислим такъв нов вариант и начина, по който може да се осъществи”, каза Димитров.

Шефът в ЦСКА изрази съмнение, че Валентин Михов ще напусне ПФЛ. „Михов е доста емоционален човек и работи за благото на футгбола. Когато нещата не му се случват ги приема доста лично. Мисля, че ще остане”, допълни още Димитров.

Чрез своя представител на заседанието ЦСКА предложи премахване на наказанието „лишаване от домакинство” и замяната с „мач при закрити врата”. „Практиката през последните 2 години показа, че всички отбори лишени от домакинство изпитват трудности в намирането на терени, които да отговарят на изискванията. Това води до допълнителни разходи. Страда качеството на футбола. С такова решение ще наказваме истинските виновници за създалата се ситуация”, заяви още Димитър Димитров.