Арестуваният във вторник член на Изпълкома на БФС Иван Леков е събирал пари от международните съдии и давал събраната сума, или поне част от нея, за лектори от УЕФА, които да обучават родните арбитри, обяви изваденият от съдийството Димитър Димитров-Каубоя в предаването „Тази сутрин” по БТВ.

Според него, практиката води началото си от 2000 година, а за последният случай, който Димитров цитира, датира от 2007-а, като Леков е взимал по 1000 лева от ръководещ международен рефер и по 700 лева от асистентите.

„Всичко това прави общо около 13000 лева, а разходите по престоя на лектор за три дни, не надвишават 2000 лева”, каза още Димитър Димитров, който не бе доволен от решенията на Изпълкома.

„Смущаващо е, че БФС реши да даде възможност на реферите да избират сами ръководството си, председателя на комисията. Ами например петима от реферите в ранглистата работят във фирмата на Ичко Лозев, който досега беше временно изпълняващ длъжността председател. Според вас, при едни евентуални избори, те за кого биха гласували?”, пита Каубоя.