Отборите на Видима Раковски и Локомотив Пловдив не успяха да се победят в първия мач помежду си от новия сезон в А група. Двата тима завършиха 1:1 в двубоя, който се игра в Севлиево.

Новакът в А група започна с частичен успех първенството, след като успя да стигне до равенството само пет минути преди края на мача чрез резервата Николай Владинов. Преди това „смърфовете” откриха в 60-та минута чрез Йонес Бенжелюн.

Срещата ще се запомни и с две прекъсвания на играта, поради причини, различни от футболните. През първото полувреме един от пожарникарите, които осигуряваха безопасността на феновете, припадна, най-вероятно заради жегата в Севлиево, но медицинските екипи се погрижиха за него.

След почивката пък агитката на Локомотив Пд хвърли димка на терена, което наложи за пореден път двата тима да спрат играта и да изчакат, факлата да бъде отстранена.

През първото полувреме гостите създадоха повече възможности за гол, но в крайна сметка след 45 минути игра, двата тима се прибраха при 0:0. в 60-та минута закономерното се случи и „смърфовете” поведоха. Том центрира от пряк свободен удар, защитата на домакините не се ориентира добре, но Йонес Бенжелюн от непосредствена близост изпрати топката в мрежата за 1:0.

След това Локомотив Пд започнаха видимо да пазят резултата, а Видима опита да изнесе играта в предни позиции, което доведе до изравнителното попадение.

В 85-та минута Николай Владинов, който се появи като резерва, реализира отблизо за крайното 1:1.